Om å skaffe seg hund

Til ettertanke...

Vi føler at det å skaffe seg hund av enkelte kan bli tatt noe lett på. Det å skaffe seg en hund, katt eller et annet kjæledyr, er en livslang forpliktelse - gjennom hele livet til akkurat dette dyret. Dette dyret har faktisk ikke bedt om å komme til akkurat deg/meg! Når vi bestemmer oss for å skaffe oss en hund, så bør det være godt gjennomtenkt, vurdert og undersøkt at dette faktisk er rasen for oss. Valper er søte -  alle valper er søte. Men det vil ikke dermed si at den rasen du faktisk velger er rasen for deg!  Eller at du bør ha hund i det hele tatt. For det er alltid hunden som får lide når vi gjør om på våre planer, havner i tidsklemma, oppdager at interessen vår egentlig ligger et annet sted, familieforpliktelser/økning, eller andre uforutsette hendelser. Man kan også si det at vi som oppdretter burde ha forutsett dette og ikke solgt valp til akkurat denne personen/familien, men prøv det den som vil - og se hvor vanskelig noe sånt er.

 

Poenget er at, vær så snill, tenk dere grundig om. Anskaffelse av en hund, er en forpliktelse vi gjør overfor det individet det gjelder og oppdretteren . Alle hunder fortjener det beste. De fortjener å være i en familie hvor de er ønsket. Har man dårlig tid, så tar man seg tid. Det er egentlig veldig enkelt. Vi bør ikke la dyra våre lide for at vi forandrer planene våre.

 

Vi mener ikke at omplassering er galt, dessverre så er det for mange eneste utvei, alvorlig sykdom eller en situasjon som du rett og slett ikke får gjort noe med eller rår over. Da er det veldig fint at oppdretter blir kontaktet. De vil jo vi gjerne hjelpe. Det er ikke sikkert vi som oppdretter kan hoppe inn å ta over en hund med en gang. Men vi kan prøve å være til hjelp. Like mye i en sånn situasjon som vi vil prøve å være til hjelp i andre situasjoner.

 

Men vi ønsker at alle tar en ekstra runde med seg selv når en er i denne situasjonen slik at det å omplassere ikke bare blir en lettvint løsning. Heldigvis så takler veldig mange hunder omplassering bra. Det er vi veldige glade for. Når man skal skaffe seg hund handler det om å tenke nøye gjennom om man er forberedt på å legge ned den tiden som dette krever.

 

Kathstone Whippets